Campings bij de vuurtoren van Coubre

De vuurtoren van Coubre, een eeuw geschiedenis

Deze 64 meter hoge vuurtoren, die in 1905 in gebruik is genomen, staat in Charente-Maritime bij de Pointe de la Coubre. Het beveiligt de toegang tot de monding van de Gironde. Het is de hoogste vuurtoren van de Charentekust (300 treden) en is open voor bezoekers.

Grenzend aan het bos van Coubre heeft de vuurtoren sinds 2005 een ecomuseum, waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis van de vuurtorens van het estuarium van de Gironde. Het is ook een populaire vakantiebestemming en de beste manier om ervan te genieten is door een camping te boeken in de buurt van de vuurtoren van Coubre.

camping phare coubre

De groep Eldapi Vacances

Bij de vuurtoren zijn twee campings. De Camping de la Ferme en de Camping de l’Écureuil zijn gelegen in de gemeente Saint Augustin sur mer. Deze twee 4-sterren etablissementen zullen de ideale omgeving zijn om van uw vakantie te genieten in het hart van de Charente-Maritime.

Watercomplexen voor volwassenen en kinderen, gevarieerde en begeleide activiteiten en kwaliteitsdiensten zullen u tevreden stellen en uw verblijf onvergetelijk maken. U kunt genieten van de zee en de ontspannende omgeving van het nabijgelegen bos van Coubre. Fietstochten, wandelingen of paardrijden, met vrienden of familie, u zult verwend worden met de keuze.

Het is heel interessant om te weten dat als u uw vakantie op een van de twee campings van de Eldapi-groep boekt, u ook van alle activiteiten van de tweede camping kunt genieten, aangezien deze op slechts enkele meters van elkaar liggen en deel uitmaken van dezelfde groep.

Ontdek de omgeving van de campings