Ontdek en verken de Charente-Maritime

Ga je binnenkort op vakantie aan de Atlantische Oceaan? Wil je meer weten over de sites die je kan bezoeken? Hier zijn onze top 10 plaatsen om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Charente-Maritime, van de monding van de Gironde tot het Ile de Ré.

Royan

Royan, een typische badplaats aan de Atlantische kust, is vooral een levendige stad met tal van bezienswaardigheden, zoals de prachtige kerk Notre-Dame-de-Royan, de wijk Pontaillac en zijn villa’s aan zee, het museum van Royan en het prachtige strand van Grande Conche. Vanuit Royan is het ook mogelijk een boottocht te maken naar de vuurtoren van Cordouan.

De dierentuin van La Palmyre

Olifanten, tijgers en gorilla’s leven in de dierentuin van La Palmyre, een van de beroemdste dierentuinen van Europa. De dierentuin van La Palmyre, die gespecialiseerd is in het behoud van bedreigde diersoorten, zal jong en oud in verrukking brengen met zijn honderdtal verschillende diersoorten die in een enorm park van 18 hectaren leven.

phare cordouan charente

Fort Boyard

Wie heeft er nog nooit gehoord van dit ongelooflijke fort dat in de 19e eeuw in volle zee werd gebouwd, tussen de eilanden Aix en Oléron? De beroemde TV-spelshow maakte het bekend over de hele wereld. Als het niet mogelijk is het te bezoeken, gaan verschillende boottochten vanaf de eilanden en verschillende kustplaatsen er omheen, zodat u het van dichtbij kunt zien.

De vuurtoren van Cordouan

De vuurtoren van Cordouan, gebouwd op een rotsplateau voor de kust van Saint-Palais-sur-Mer, vertelt het verhaal van vier eeuwen maritieme geschiedenis. Deze prachtige witte toren van 68 m, bijgenaamd het “Versailles van de zee”, dateert uit de 16e eeuw. Het is bereikbaar per boot vanuit de haven van Royan of Le Verdon-sur-Mer.

Het Aquarium van La Rochelle

Het Aquarium van La Rochelle is niet zomaar een aquarium. Het is een ontspannen duik in de fantastische wereld van de oceanen. Meer dan 12.000 dieren kunnen worden geobserveerd tijdens een educatieve rondleiding die is verdeeld over 9 verschillende zones, waaronder een zone gewijd aan haaien en een andere aan de afgrond.

De Oesterstad

Aan de oevers van het kanaal La Cayenne, waar de beroemde oesters van Marennes Oléron worden gekweekt, biedt de Cité de l’Huître (Oesterstad) een leuke manier om kennis te maken met de oesterteelt. In themahutten en een educatieve oesterkwekerij kunnen bezoekers alles over oesters te weten komen. Een interpretatiepad, te voet of met de fiets te verkennen, loopt langs het kanaal en de oesterbanken door de moerassen van Seudre. De Cité de l’Huître is een van de meest bezochte plaatsen in Charente-Maritime.

grottes regulus

Matata en Regulus Grotten

Op de kliffen van Meschers, langs de monding van de Gironde, bevinden zich plaatsen vol geschiedenis en legenden: de troglodieten woningen van Matata en Regulus. In de loop der eeuwen hebben deze door de natuur uitgegraven grotten onderdak geboden aan daklozen, piraten, vissers en protestanten. Vandaag kunnen ze worden bezocht en bieden ze een prachtig uitzicht op de riviermonding.

De zeemeeuwentrein

Wilt u een ongewone tocht maken over de Seudre in een authentieke stoomtrein? De Train des Mouettes verbindt Saudron met La Tremblade. Hij loopt langzaam door een prachtig landschap, met onder meer een zoutmoeras en wijngaarden, op een lijn die in 1876 werd aangelegd.

De vuurtoren van Coubre

De vuurtoren van Coubre ligt op 15 km van de campings van Eldapi Vacances en biedt een adembenemend uitzicht op de kust van Sauvage, het bos van Coubre en het estuarium van de Gironde. Dit 64 m hoge historische monument werd in 1904 gebouwd. Er is ook een museum. Bezoek het aan het eind van de dag, als de zon de horizon nadert, om de oceaan goud te zien kleuren…

Het Luna Park van La Palmyre

Met een vijftigtal attracties, een midgetgolfbaan en talrijke eetkraampjes is het Park van Luna in La Palmyre de ideale plaats voor een gezinsuitstapje. De jongsten zullen verbaasd zijn om Disney-figuren te ontmoeten en de ouderen zullen de uitstekende thrill rides waarderen.

Ontdek de Charente-Maritime