Campings in de buurt van Saujon in Charente-Maritime

Ah, de Spa…! De thermen van Saujon zijn sinds 1860 gespecialiseerd in de behandeling van psychologische en angststoornissen en zijn vermaard. Of u er nu heen gaat voor een pleziervakantie of voor een gezondheidsverblijf, Saujon heeft de gave om iedereen te bekoren. Om de genoegens te variëren, zijn er campings in de buurt van Saujon die de ontspanning zullen verlengen.

De boerderij of de eekhoorn?

Laten we duidelijk zijn, dit is geen raadsel of een persoonlijkheidstest! La Ferme en L’Ecureuil zijn twee campings in de buurt van Saujon met een 4-sterren service!

kampen van de Eldapi groep, ze belichamen twee verschillende werelden: La Ferme, een oude boerderij die in de jaren ’60 tot camping werd omgebouwd, biedt een compleet zwemparadijs, terwijl L’Ecureuil, ook uitgerust met een zwembad, uitkijkt op het pijnboombos en toch op 5 minuten van het strand ligt!

camping thermes saujon

Plan uw vakantie!

Heb je een beslissing genomen? Plan nu uw vakantie in Charente-Maritime (17)! Zowel in La Ferme als in L’Ecureuil kunt u kiezen voor het huren van een stacaravan, een chalet of een bungalow. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een staanplaats te huren om uw tent, caravan of camper op te zetten. Nu kunt u zich uw verblijf voorstellen…

Wilt u genieten van een luxe vakantie in de buurt van Saujon? Op slechts 18,5 km van deze stad nodigen onze campings van Eldapi Vacances u uit voor een paradijselijke vakantie. Zet uw koffers neer en bezoek de vele bezienswaardigheden in Saujon die u niet mag missen, van thermale baden tot historische monumenten.

2 vier-sterren campings in de buurt van Saujon

Ontdek onze Eldapi Vacances campings in de buurt van Saujon, waar u een 4-sterren vakantie kunt doorbrengen die welzijn en vermaak combineert. Tussen zwembad, praktische diensten en zomeranimatie, zullen jong en oud genieten van hun vakantie. Profiteer van een tv-kamer, een documentatieruimte om uw toeristische bezoeken aan Saujon voor te bereiden, een wasserette, gratis wifi…

Wat het vermaak betreft, kunt u deelnemen aan sportwedstrijden voor elk wat wils (volleybal, pingpong, boogschieten, waterspelletjes, enz.) en aan thema-avonden vol goede humor. De 5-12 jarigen kunnen genieten van leuke activiteiten op onze campings in de buurt van Saujon, dankzij de Kids en Juniors clubs.

Locatie mobil-home Saujon

Geniet van een aangenaam verblijf in de buurt van Saujon op onze campings Écureuil en La Ferme, door een stacaravan te huren uit het ruime aanbod. Met maximaal 3 slaapkamers, variëren ze van 18 tot 33 m2 en tot 47 m2 in La Ferme. Met een capaciteit van 2 tot 6 personen, zijn ze perfect voor zowel kleine als grote gezinnen.

Kies uw ideale accommodatie uit een brede waaier van modellen, van economy tot premium. In alle gevallen profiteert u van een comfortabele bungalow met een volledig ingerichte kitchenette, een ruimte om te eten, slaapkamers met dekens en sanitaire voorzieningen, afhankelijk van het gekozen aanbod. U kunt ook gebruik maken van een overdekt houten terras met tuinmeubilair om te genieten van een eigen hoekje in de natuur.

Veel van onze stacaravans in de buurt van Saujon bieden extra voordelen: vriezer, TV, airconditioning. U zult een ontspannen vakantie hebben als u uw accommodatie op maat bij ons boekt.

tourisme saujon

Camping Saujon met zwembad

Neem een duik in het water van de verwarmde aquatische zones van onze twee campings van Eldapi Vacances. Een manier om nieuwe energie op te doen na een vermoeiende dag in Saujon. Alle zwembaden van de complexen hebben een constante temperatuur tussen 24 en 28°C.

L’Écureuil beschikt over een zwemparadijs dat openstaat voor de buitenwereld, zodat u zich kunt herbronnen in een natuurlijke, landschappelijke omgeving. Het wordt uitgebreid met een tweede ruimte die geheel gewijd is aan kinderen, met name peuters. Tussen het pierenbad, de waterstralen en de verschillende waterspelletjes, hebben ze veel plezier!

Bij La Ferme kunt u ook genieten van een buitenzwembad, maar er is ook een binnenzwembad. U kunt met uw kinderen zwemmen en glijden op de 2 daarvoor bestemde glijbanen. Kinderen kunnen zwemmen in het pierenbad, dat deel uitmaakt van het overdekte zwembad. U zult een ontspannen vakantie hebben op onze campings in de buurt van Saujon.

Vakantie in Saujon

Profiteer van uw verblijf op de camping in de buurt van Saujon om het historische erfgoed te ontdekken. Bezoek de 17e-eeuwse kerk Saint-Jean-Baptiste met zijn romaanse kapitelen en zijn klokken, waarvan er een op de monumentenlijst staat. Ook bezienswaardig is het kasteel van de stad, gebouwd in de 15e eeuw. Het gebouw, dat in het begin van de 17e eeuw aan kardinaal Richelieu toebehoorde, werd volledig herbouwd en werd een vrijetijdsverblijf, alvorens in de 19e eeuw een nieuwe inrichting te krijgen.

Een andere bezienswaardigheid in Saujon is de haven van Ribérou aan het eind van de Seudre-riviermonding. De stad werd in de 11e eeuw gesticht en is altijd een van de economische longen van Saujon geweest.

Tijdens uw ontdekkingstocht door de stad zult u ook thermale baden aantreffen met een architectuur die geïnspireerd is op de Griekse oudheid. Saujon is al sinds het einde van de 19e eeuw een kuuroord. Tenslotte stapt u in Saujon aan boord van de Train des Mouettes om het platteland van de Charente op een originele manier te ontdekken in een stoomtrein.

Ontdek de omgeving van de campings