De dierentuin van La Palmyre

Op slechts 10 km van de campings van Eldapi Vacances ligt de dierentuin van La Palmyre, een van de plaatselijke trots en de meest bezochte toeristische trekpleister van de Charente-Maritime. Wij vertellen u alles wat u moet weten voor een bezoek aan de dierentuin van La Palmyre tijdens uw volgende kampeervakantie in Charente-Maritime.

Een zoölogisch park toegewijd sinds 1966

De dierentuin van La Palmyre is in 1966 ontstaan dankzij Claude Caillé, de stichter van het park. Destijds telde de dierentuin slechts 160 dieren, maar vanaf het eerste jaar was het een groot succes, waardoor de dierentuin snel kon groeien door nieuwe dieren op te nemen en het park uit te breiden.

Belangrijke data in de dierentuin van La Palmyre zijn onder meer de komst van een giraffenpaar in 1975, de geboorte van een ijsbeer in 1986, de opening van de ruimte voor mensapen in 2009 en de geboorte van een witte neushoorn in 2012.

De belangrijkste taak van de dierentuin is het behoud van diersoorten, met name bedreigde diersoorten. Het park financiert verschillende beschermingsprogramma’s in de landen van herkomst van de dieren. Educatie staat ook centraal in de activiteiten van de dierentuin, met educatieve workshops voor kinderen (alleen voor schoolgroepen) en verschillende instrumenten die ter beschikking worden gesteld om inzicht te krijgen in enkele fundamentele kwesties die verband houden met de dierenwereld van vandaag.

zoo lion

Bezoek aan de dierentuin van La Palmyre

Een bezoek aan de dierentuin van La Palmyre is een genot voor groot en klein, de ideale plek voor een gezinsuitstapje tijdens uw verblijf in Charente-Maritime. In dit beboste park van 18 hectare leven meer dan 1600 dieren van 10 verschillende soorten.

De grootste dieren zijn vaak het populairst en de dierentuin van La Palmyre heeft daar geen gebrek aan: olifanten, neushoorns, nijlpaarden en giraffen zijn aanwezig. Het zijn misschien de carnivoren die het meest fascineren: leeuwen, tijgers, panters en cheeta’s bekijken de bezoekers… 

Ook primaten zijn goed vertegenwoordigd in het park, met inbegrip van de belangrijkste mensapen (gorilla’s, chimpansees en orang-oetans). Gibbons, marmosets en lemuren kunnen ook worden gezien. Als u van reptielen houdt, zult u genieten van krokodillen, schildpadden, leguanen en de angstaanjagende boa constrictor. 

Verscheidene vogelsoorten zijn tenslotte in de dierentuin gehuisvest. Van roze flamingo’s tot papegaaien, pinguïns en struisvogels, vogelaars kunnen hun hart ophalen! De dierentuin heeft ook een aantal waterpartijen, waaronder zeeleeuwen en otters. Al deze dieren leven in verschillende maten in het aangename park.

panda roux zoo royan

Informatie, prijzen en dienstregelingen

De prijs voor een dag in de dierentuin van La Palmyre is 19 euro. Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen slechts 15 euro. Voor mensen met een handicap geldt een gereduceerd tarief van € 15 of € 12. Jongere kinderen mogen gratis naar binnen.

De openingstijden van de dierentuin van La Palmyre zijn als volgt:

  • 9 uur tot 19 uur van april tot juni;9 uur tot 20 uur in juli en augustus;
  • van 9 tot 19 uur in september;
  • Van 9 tot 18 uur van oktober tot eind maart;
  • van 9.00 tot 17.30 uur in december en januari.

Trek een halve dag uit om ten volle van het park te genieten. De zeeleeuwen- en papegaaienshows vinden 2 tot 3 keer per dag plaats. Elke show duurt ongeveer een uur. 

Er is ook een winkel, een bar, een fast food restaurant en ijsverkopers ter plaatse. Huisdieren zijn uiteraard niet toegestaan. 

De dierentuin heeft grote parkeerplaatsen, maar vanaf de campings van Eldapi Vacances kunt u er gemakkelijk met de fiets komen als u dat liever doet.

Ontdek de omgeving van de campings