Luna Park

Zin in een gezellige avond met uw gezin of vrienden tijdens uw vakantie in Charente-Maritime? Op enkele minuten van de campings Eldapi Vacances ligt een pretpark voor jong en oud dat in de zomer elke avond geopend is: het Luna Park…

Luna Park, een paradijs voor kinderen in Les Mathes

Op vakantie aan zee is het niet altijd gemakkelijk om een toeristische activiteit te vinden die zowel ouders als kinderen bevalt. Gelukkig is er in de gemeente Les Mathes een kermispark dat in de zomer open is, het Luna Park.

Luna Park is geen franchise maar slechts een naam die sinds 1903 door vele pretparken en kermissen wordt gebruikt. Er zijn er nu ongeveer tien in Frankrijk alleen al. Het Luna Park in Les Mathes werd geopend in 1988. In die tijd heette het Palmyre Park, maar twee jaar later werd het uitgebreid tot Luna Park. Het concept is eenvoudig: een gratis toegang en de mogelijkheid om een ritje te maken voor een vaste prijs. De attracties zijn divers genoeg voor iedereen om van te genieten.

fete foraine charente maritime

De attracties en attracties van het Luna Park

Luna Park biedt ongeveer 50 attracties en ritten voor alle leeftijden.

De kleintjes zullen bijvoorbeeld genieten van Pirate Yippee en eendjes vissen. De Dragon en Splash zijn meer spannende attracties waar het hele gezin van zal genieten. En Buggy’s zal gewaardeerd worden door de vele kinderen die van auto’s houden!

Maar dat is nog niet alles, want het Thriller Haunted House, Jurassic, een Lachpaleis en een IJspaleis zijn de meest meeslepende attracties in Luna Park! Wil je je een paar minuten onderdompelen in een onbekend universum? Dit is voor jou!

Voor de waaghalzen is er ook geen tekort aan thrill rides. De achtbaan Jet Star is de nummer één attractie in het park, maar er zijn er nog veel meer: MegaSlide, Mega King Tower, Booster, GForce en een piratenschip zullen je verrassen.

En natuurlijk zijn er ook meer traditionele attracties, zoals botsauto’s, arcadespellen en teddyberen. Luna Park heeft zelfs een minigolfbaan! Het is een 18-holes baan met een piratenthema. Het duurt tussen 45 minuten en 1 uur om de cursus te voltooien.

fete foraine les mathes

Informatie, prijzen en dienstregelingen

Het park biedt een eenheidsprijs per rit van €2,50 per persoon (sommige attracties hebben een toeslag). De toegang is gratis. 

Luna Park is in de zomerperiode (juli en augustus) alleen ’s avonds geopend. De attracties gaan open vanaf 20.00 uur en sluiten om ongeveer 02.00 uur. De midgetgolfbaan gaat open om 16.00 uur en sluit rond 23.00 uur. 

Naast alle aangeboden attracties biedt het Park van Luna ook een aantal horecadiensten, waaronder een brasserie. U kunt er aperitiefhapjes, pizza’s, friet, hamburgers en sandwiches eten. Er zijn toiletten voor volwassenen en kinderen op het terrein. De catering gaat om 18.00 uur open. Aan de zoete kant zijn er ijsjes, pommes d’amour, churros, wafels, pannenkoeken en natuurlijk barba papa! 

Goed om te weten: 

  • Elke dinsdag rond 20.30 uur arriveren Disney-figuren tot groot vermaak van de kleinsten. 
  • Elke week wordt er een prachtig vuurwerk afgestoken vanuit het park

Het park is met de auto in ongeveer tien minuten te bereiken vanaf de campings van Eldapi Vacances. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.

Ontdek de omgeving van de campings