Het Aquarium van La Rochelle

Het aquarium van La Rochelle ligt op ongeveer 75 km van de campings van Eldapi en is de ideale plaats voor een leerzaam en fascinerend gezinsuitstapje. Profiteer van uw kampeervakantie in Charente-Maritime om de wondere wereld van de oceanen te ontdekken en een bezoek te brengen aan het Aquarium La Rochelle.

De oorsprong van het Aquarium van La Rochelle

Het Aquarium La Rochelle werd in 1970 opgericht door René Coutant, een gepassioneerd natuurkenner, en is bovenal de verwezenlijking van een familiebedrijf. Het eerste aquarium was slechts 250 m2 groot, maar het was een groot succes. Na een brand werd in 1988 een nieuw aquarium geopend. Het was toen het grootste aquarium van Frankrijk. Het huidige aquarium is opgericht in 2001. Het herbergt meer dan 12.000 dieren op 8414 m2 en trekt nog steeds honderdduizenden bezoekers per jaar.

Naast de rondleiding, waarbij de bezoekers meer dan 600 diersoorten in 9 gebieden kunnen observeren, worden educatieve activiteiten voor jong en oud aangeboden. Het aquarium heeft ook een studie- en verzorgingscentrum voor zeeschildpadden, dat bijdraagt tot het behoud van de soort.

Als geëngageerd bedrijf streeft het Aquarium van La Rochelle naar eco-verantwoordelijkheid, met name dankzij installaties met een laag verbruik en een geoptimaliseerd beheer van hulpbronnen en afval.

aquarium meduses

Bezoek aan het Aquarium van La Rochelle

Het bezoek aan het aquarium volgt een route door 9 verschillende gebieden.

Het bezoek begint met een ruimte die gewijd is aan de Atlantische Oceaan en meer in het bijzonder aan de Europese kustlijn. Sardines, inktvissen en grote hondshaaien kunnen worden gezien.

Het tweede gebied richt zich op de Middellandse Zee. Murenen, octopussen en tandbaarzen zijn te zien.

Het derde gebied is gewijd aan kwallen en de diepzee. Naast kwallen zijn er ook haaien, barracuda’s en roggen te zien.

In het vierde gebied zijn wezens uit de Caraïbische Zee te zien, waaronder stekelvarkens, angels en murenen. 

De kleurrijke vissen uit de Indische en de Stille Oceaan staan in de volgende rubriek. Hier kun je clownvissen en papegaaivissen zien.

Het zesde gebied is geheel gewijd aan haaien. Je kunt alles leren over deze fascinerende en angstaanjagende dieren. Het aquarium herbergt verschillende soorten zoals de zebrahaai, de rifhaai en de stierhaai.

Het volgende gebied is gewijd aan schattige reptielen: de zeeschildpadden! De lederschildpad, de groene schildpad en de Kemp’s ridley schildpad behoren tot de soorten zeeschildpadden die in het Aquarium van La Rochelle niet mogen ontbreken.

Het voorlaatste gedeelte is heel anders. Er zijn hier weinig vissen, want het is gewijd aan het tropisch woud. Florida schildpadden wrijven met prachtige orchideeën. Dit is ook de plek waar je de angstaanjagende piranha’s kunt zien!

En tenslotte, de Galerij van het Licht markeert het einde van het bezoek. Het roept de afgrond op, gebieden waar het zonlicht nooit komt. Hier kunt u bijvoorbeeld spinkrabben en artisjokkenhartkoraal zien.

Naast dit bezoek worden regelmatig educatieve activiteiten en ontdekkingsworkshops aangeboden.

decouvrir aquarium la rochelle

Prijzen, dienstregelingen en praktische informatie

De volle prijs is €17,50, de gereduceerde prijs €15,50. Minderjarigen vanaf 3 jaar betalen € 12,50 (gereduceerd tarief € 10,50). 

Studenten, gehandicapten en grote gezinnen kunnen van deze gereduceerde tarieven profiteren, mits zij hun tickets online kopen. 

Goed om te weten: de huur van een audioguide kost €2,50 (€2 voor minderjarigen).

Het aquarium is elke dag van het jaar geopend. Tijdens de zomermaanden is het open van 9 tot 23 uur. De rest van het jaar gaat het open om 9 of 10 uur en sluit het om 20 uur. 

Goed om te weten: Om de drukte te vermijden, gaat u best ’s ochtends als het museum opengaat, rond het middaguur of in de late namiddag. De rondleiding duurt tussen 1,5 en 2 uur. 

Er is gratis een smartphone-applicatie beschikbaar (een versie voor volwassenen en een voor kinderen) om het bezoek en het oceaanmilieu beter te begrijpen.

Als u met de auto komt, kunt u het beste gebruik maken van een betaalde parkeerplaats, zoals die tegenover het aquarium. Er is een souvenirwinkel en een restaurant ter plaatse. 

Bezoek de officiële website van het Aquarium van La Rochelle voor meer informatie.

Ontdek de omgeving van de campings