De vuurtoren van Coubre

Op slechts 15 km van de campings van Eldapi Vacances staat de vuurtoren van Coubre met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze enorme rood-witte vuurtoren, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, is een bezoek waard tijdens uw kampeervakantie in Charente-Maritime.

De vuurtoren van Coubre en zijn geschiedenis

De rood-witte vuurtoren van Coubre, die 64 m hoog is, draagt de naam van het punt waar hij gebouwd is. De Pointe de la Coubre vormt de grens tussen de wateren van de monding van de Gironde en de Atlantische Oceaan.

De vuurtoren van Coubre werd in 1905 in gebruik genomen, maar het was niet de eerste vuurtoren die schepen waarschuwde in dit gebied, dat bijzonder gevaarlijk is vanwege de zandbanken en de stromingen. Reeds aan het einde van de 17e eeuw wees een baken de kust aan voor schepen en in de tweede helft van de 19e eeuw werden een houten vuurtoren en vervolgens een stenen vuurtoren gebouwd, die beide inmiddels zijn verdwenen.

De vuurtoren is echter niet oud. Het werd zelfs autonoom in 2000. Hij heeft nu een bereik van ongeveer 52 km dankzij een 250-watt lamp. Je moet 300 treden beklimmen om de top te bereiken en een fabelachtig uitzicht te ontdekken…

phare charente maritime

5 goede redenen om de vuurtoren te bezoeken

Een 360° panorama

De belangrijkste reden om de vuurtoren van Coubre te bezoeken is het uitzicht. Het is zeker een bezoekje waard!

Van daarboven kunt u de zandstranden van de Côte Sauvage, het bos van Coubre en de monding van de Gironde zien. Probeer er bij zonsondergang te zijn!

Een interessant klein museum

Aan de voet van de vuurtoren bevindt zich een museum dat de geschiedenis van de plaats en de werking van de vuurtorens beschrijft met een prachtige collectie voorwerpen die amateurzeilers zullen fascineren.

Een historisch monument

Sinds 2011 is de vuurtoren van Coubre geklasseerd als historisch monument, omwille van zijn esthetiek en zijn geschiedenis. Het is echter een historisch monument dat nog steeds werkt!

Een ideale stop op een fietstocht

De Vélodysée, die 1200 km langs de Atlantische Oceaan loopt, doorkruist het bos van Coubre over 25 km en passeert de vuurtoren en de stranden. De route is aangenaam. De vuurtoren lijkt tussen de dennenbomen vandaan te komen. Het is ook mogelijk om vanaf de camping door het bos naar de vuurtoren te lopen. De reis van 10 km duurt ongeveer een half uur.

Activiteiten het hele jaar door

Naast het uitzicht, het museum, een foodtruck en een souvenirwinkel, vinden er het hele jaar door verschillende evenementen plaats rond de vuurtoren.

Misschien kunt u deelnemen aan een tentoonstelling, een rondleiding of een sportief evenement, zoals de Extreme 300, waarbij u zo snel mogelijk de vuurtorentrap moet beklimmen. De recordtijd is 1:02!

tourisme phare charente maritime

Informatie, prijzen en dienstregelingen

De toegangsprijs is slechts €4. Het gereduceerde tarief bedraagt € 2,50 voor kinderen en personen met beperkte mobiliteit. Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang. Aan de jongsten wordt ook een spelletjesboek aangeboden.

Pas op, er is geen lift en de ruimte is vrij compact. Toeristen stromen hier toe in de late namiddag. Geef de voorkeur aan de vroege ochtend of de late namiddag (na 19 uur in de zomer) om van het mooie licht te genieten.

De vuurtoren van Coubre kan worden bezocht van begin februari tot half november. Het is open:

  • van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur in februari, maart, oktober en november
  • 10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 18.00 uur in april, mei, juni en september
  • van 10 tot 19.30 uur in juli en augustus

Vanaf de campings van Eldapi Vacances duurt het ongeveer 20 minuten om met de auto bij de vuurtoren te komen en 30 minuten als u op de fiets bent.

Ontdek de omgeving van de campings